02 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.5017
EURO34.8675
ALTIN2420.4

Bakış Açımızdan Filmler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakış Açımızdan Filmler
Abone ol
Sinema tarihinin başlangıcında filmlerin bizler için sunduğu tek şey siyah beyaz bir ekrandı.

Sinema tarihinin başlangıcında filmlerin bizler için sunduğu tek şey siyah beyaz bir ekrandı. Lakin filmler sadece iki renk olmalarına rağmen insanların ilgisini çekmeyi başarmıştı. İlk filmin 1895 yılında ortaya çıkması ile birlikte sinema kavramı gittikçe yaygınlaşmaya başlamıştır. Sinema tarihine adını yazdıran ilk film oldukça kısa bir yapım olarak ortaya çıkmıştır. Görüntü kalitesi o zamanlarda üretilen en iyi makinayla eş değer olan film eğer şimdi sinema severlere gösterilse çoğu kişi bu filmin, film olarak nitelendirilmesine şaşırır. Çünkü ilk film ve yine ilk filmler kategorisine giren yapımların şimdilerde sinema adı altında üretilen hiçbir eser ile alakaları yoktur. İlk filmler karşımıza sadece kısa kısa görüntüler olarak çıkmaktadırlar. Filmlerin izleyiciye aktardığı belli bir hikâye yoktur. Sadece kameranın kurulup çektiği videolarhdfilmcehennemi olarak insanlara izletilmekteydi.

Günümüzde film kavramı bambaşka bir hal almıştır. Filmler öncelikle konularına göre kategorilere ayrılmışlardır. İzlemeden önce filmi seçmek için önce izlemek istediğiniz filmin girdiği kategoriyi yani aslında filmin türünü seçmelisiniz. Filmler kendi aralarında çok fazla kategoriye ayrılmışlardır. Bu kategorilerden bazıları ve en çok ilgi çekenleri bilim kurgu, fantastik, aksiyon ve romantik türleridir. Elbette bundan daha fazla kategori bulunmaktadır sinema sektöründe. Sayamayacağımız kadar film olduğu gibi sayamayacağımız kadar da çok film kategorisi vardır. Kategoriler sadece izlemek istediğimiz filmi bulmamızı kolaylaştırmaya yaramaktadır.

Film izlemek her ne kadar daha çok bir eğlence aracı olarak görülse de filmler bizim için yer yer öğretici de olabiliyorlar. Film izlemek canımız sıkıldığında ulaşabileceğimiz en kolay aktivitelerden birisidir. Elimizin altındaki herhangi bir elektronik cihaz ile her an her yerde hd film izleme şansımız bulunmaktadır. Bunun için gerekli olan tek şey sadece internettir. Online platformlarda filim izlemek için belli bir ücret de ödememize gerek yoktur. Film izleme hizmetinden tamamen ücretsiz bir şekilde faydalanabilirsiniz.

İlk filmlere göre artık filmler sadece boş görüntülerden ibaret değillerdir. Filmlerin izleyiciye anlatmak istediği ve göstermek istediği şeyler oluyor. Filmler yer yer sadece eğlence için izleniyorken bu eğlence sırasında aynı zamanda öğreticilikleri de aktif oluyor ve zamanımız eğlenirken boşa gitmiyor. Bu şekilde bir şeyler öğrenme fırsatımız da oluyor. Bu filmler bazen birisinin hayatını anlatıyor. Bazen de gerçek hayatta yaşanmış çok önemli bir olayı. Hatta bazen kendi ülkenizin tarihi hakkında bile bu filmler sayesinde bilgi sahibi olabiliyordunuz. Filmizlerken bunun gerçekleşebilmesi birçok kişi için olumlu bir özelliktir.

Ayrıca filmlerin her yaşa uygun versiyonlarının da olması herkesi bu sektöre çeken bir diğer özelliktir. Küçük bir çocukta filmlerden keyif alabiliyorken aynı zamanda büyük bir genç de kendi seçip izlediği filmden keyif alabiliyor. Başka bir değişle sinema sektörü artık her nesle hitap edebilecek düzeye gelmiştir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Neden Sinema Yerine Online Platformlar?Önceki Haber

Neden Sinema Yerine Online Platformlar?

Ülker Bisküvi, ilk yarıyıl finansallarını açıkladıSonraki Haber

Ülker Bisküvi, ilk yarıyıl finansalların...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar