28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

Bakan yardımcıları Hakkarideki maden alanlarında incelemelerde bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan yardımcıları Hakkarideki maden alanlarında incelemelerde bulundu
Abone ol
HAKKARİ’NİN EN KÖKLÜ MADEN ŞİRKETLERİNİN GİRİŞİMİYLE KURULMASI PLANLANAN ‘ÇİNKO İZABE TESİSİ’ İÇİN KENTE GELEN SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKAN YARDIMCISI ÇETİN ALİ DÖNMEZ İLE ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKAN YARDIMCISI ŞEREF KALAYCI, YERİN 400 METRE ALTINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Hakkari’nin en köklü maden şirketlerinin girişimiyle kurulması planlanan ‘Çinko İzabe Tesisi’ için kente gelen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, yerin 400 metre altında incelemelerde bulundu.


Dün Yüksekova’ya gelen Dönmez ve Kalaycı, Selahaddin Eyyubi Havalimanında Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tevfik Kumbasar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, AK Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca tarafından karşılandı. Karayoluyla kent merkezine geçen Dönmez ve Kalaycı, Vali Akbıyık’ı makamında ziyaret etti. Ardından Hakkari-Çukurca kara yolunda üretim yapan Meskan Ölmez Madenciliğe giden bakan yardımcıları, bölgedeki kurşun ve çinko ocaklarında inceleme yaptı. ATV araçlarıyla maden galerilerine inen bakan yardımcıları, yerin 400 metre altında incelemelerde bulundu.


Ziyaretleriyle ilgili bir açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, “Bugün insanoğlu çağdaş medeniyet seviyesine madenleri işleyerek ulaşmıştır. Hayatımızın her alanında madenlerle içli dışlıyız. Kullandığımız otomobilden, bilgisayar ve cep telefonundan tutun içinde bulunduğumuz binalara kadar her şey aslında madenden yapılmış” dedi.



“Hakkarili madenciler ‘İzabe Tesisi’ kurmak istiyor”


Kentteki köklü maden işletmecilerinin “Çinko İzabe Tesisi” kurmak istediklerini anımsatan Kalaycı, “Bugün Meskan Ölmez Madenciliğin çinko maden tesisini ziyaret ettik. Oldukça güzel bir ocak. Gerek çevreye saygısından dolayı gerek iş sağlığına verdiği önemden ve gerekse de madenin zenginliği anlamında çok iyi bir maden. Geliş sebebimiz izabe yatırımı yapmak istiyorlar. Bu izabe tesisi için bizi bilgilendirmek istediler. Bizde memnuniyetle davetlerine icabet ettik. Gördüklerimiz karşısında da gurur duyduk” ifadelerini kullandı.



“Ülkede madenciliğe önem vermemiz gerekiyor”


“Türkiye; tarımı, madenciliği ve turizmi ihmal edemez” diyen Kalaycı ise madencilikte hiç kimseye muhtaç olmadığımızı belirterek, “Arayacağız, bulacağız ve işleyeceğiz. Nihai ürün haline getireceğiz. Tıpkı tarımda olduğu gibi kimseye muhtaç değiliz. Kendi topraklarımızda en iyi tarımı ve turizmi yapacağız. Bu bakımdan ülkemizde madenciliğe farklı bir önem vermemiz gerekiyor” diye konuştu.


Maden şirketine ait flotasyon tesisini de gezerek işlenen madenler hakkında bilgi alan Dönmez ve Kalaycı, madencilerle basına kapalı toplantı yaptı. Toplantıda sunum yapan Ölmez Madencilik CEO’su Azat Ölmez ve maden mühendisleri, bölgedeki rezervler hakkında detaylı bilgiler aktardı.


Heyet daha sonra Şine Jandarma Yol Kontrol Noktasında nöbet tutan askerleri ziyaret edip bir süre sohbet etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nazillide bozulan yollar yapıldıÖnceki Haber

Nazillide bozulan yollar yapıldı

Vali Elban: Adana eğitim şehri olma yolunda ilerliyorSonraki Haber

Vali Elban: Adana eğitim şehri olma yolu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar