29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

Aydında anne sütünün önemine dikkat çekildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydında anne sütünün önemine dikkat çekildi
Abone ol
AYDIN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNESİNDE İL GENELİNDE TOPLUMSAL FARKINDALIĞI ARTTIRMAK AMACIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLERDE ANNE SÜTÜNÜN FAYDALARI VE ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde il genelinde toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerde anne sütünün faydaları ve önemine dikkat çekildi.



Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Özellikle ilk 6 ay boyunca anne sütünün verilmesi gerektiğine dikkat çekilen etkinliklerde emzirmenin aynı zamanda bebeklerin ilk aşısı olduğu vurgulandı. Sağlık Bakanlığı tarafından emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çerçevesinde merkez ilçe Efeler başta olmak üzere il genelinde farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi.



Etkinlikler ile ilgili Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Bakanlığımızca temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir. Program neticesinde bebeklerimiz hayata daha sağlıklı başlayabilmekte ve ülkemizde doğumların büyük çoğunluğu Bebek Dostu hastanelerde gerçekleşmektedir. Gelinen bu noktayı daha da geliştirmek ve emzirme konusunda farkındalık oluşturabilmek için Dünyada ve ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu çerçevede 2 Ekim 2022 tarihinde İki Teker Spor Kulübü tarafından farkındalık oluşturmak için pankart açıldı. 3 Ekim Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜS Birimimizce Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi girişinde ‘Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Etkinliği’ Halk Sağlığı Başkanı Dr. Ebru Kurt’un katılımlarıyla gerçekleşmiş ve etkinlik dahilinde gün boyunca Anne Sütü ve Emzirmenin önemi vurgulanmıştır. 6 Ekim 2022 tarihinde Halk Eğitim Merkezinde 150 kişilik Akşam Sanat Okulu kursiyerlerine ve öğretmenlerine ‘Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı’ konularında eğitim verilerek eğitim ve stant açılmıştır. İl genelinde tüm hastanelerimiz ve ilçe sağlık müdürlüklerimizde farkındalık için çalışmalar devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehirde iş arkadaşının kolyesini çalan kadın yakalandıÖnceki Haber

Ataşehirde iş arkadaşının kolyesini çala...

Ispartada uyuşturucu operasyonlarında 142 şüpheli yakalandıSonraki Haber

Ispartada uyuşturucu operasyonlarında 14...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar