26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5096
EURO34.8709
ALTIN2451.1

Av. Kolak: Kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Av. Kolak: Kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz
Abone ol
Osmaniye Barosu Kadın ve Çocuk Haklan Komisyonu Başkanı Avukat Ebru Coşkuner Kolak, Türkiye’de kadına yönelik şiddet, cinayet, taciz, istismar ve tecavüz son buluncaya kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Osmaniye Barosu Kadın ve Çocuk Haklan Komisyonu Başkanı Avukat Ebru Coşkuner Kolak, Türkiye’de kadına yönelik şiddet, cinayet, taciz, istismar ve tecavüz son buluncaya kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Komisyon üyeleri tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) giriş kapısı önünde basın açıklaması yapıldı.



Burada öğrencilere, “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” ile ilgili bilgilerin yer aldığı el broşürlerinden dağıtıldı.

Daha sonra açıklama yapan Kadın ve Çocuk Haklan Komisyonu Başkanı Avukat Ebru Coşkuner Kolak,şunları söyledi: “Belki bize en yakın şey ölüm, ancak bu beni korkutmuyor.

Haklı olan her şey için savaşmaya devam edeceğiz” demişti Maria. Mirabel kardeşlerin en küçüğüydü. 25 Kasım 1960 tarihinde Dominik Cumhuriyeti diktatör yönetimi tarafından kız kardeşleriyle birlikte vahşice katledildiğinde henüz 24 yaşındaydı.



25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün, Dominik Cumhuriyetinden bize ulaşan kanlı tarihinin en genç kahramanıydı. Onlar hak, özgürlük ve varoluş mücadeleleri sebebiyle öldürüldüler.

Kadınlar hayatları boyunca farklı isimlerde farklı zamanlarda; hak, özgürlük ve varoluş mücadelesinde olmuşlardır.

Bu özgürlük ve varoluş yolunda kimi zaman sırf kadın olduğu için kütüphaneye alınmayan Virginia Woolf, kimi zaman cepheye gitmek için erkek kılığına giren Halime Çavuş, kimi zaman ırkçılığa karşı çıkan Rosa Parks, kimi zaman öldürülmek pahasına okula giden Afganlı Leyla... Yüzyıllar boyunca değişmeyen tek şey ise kadınların bu varoluş mücadelesinde maruz kaldığı eril şiddet olmuştur.



Şiddet değişmemekle birlikte türü ve görünümü çağlar boyunca yenilenerek otorite şiddeti, baba şiddeti, eş şiddeti, akraba şiddeti olarak devam etmiştir. Bu şiddetin temelinde ise cinsiyet eşitsizliği kavramı vardır.

Bu sebepten ötürü toplumsal cinsiyet eşitliği duyarlılığının artırılması ve zihniyet dönüşümünün sağlanması ile olumlu ve etkili adımlar atılabilecektir.

Bu nedenle biz Osmaniye Barosu Kadın ve Çocuk Haklan Komisyonu olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde bugüne kadar yaptığımız gibi, ülkemizde kadına yönelik şiddet, cinayet, taciz, istismar, tecavüz son buluncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kadınları şiddet ve şiddetin önlenmesi ile hakları konusunda bilinçlendirmeye ve bilgilendirmeye devam edeceğiz. Kamuoyu ile saygıyla paylaşıyoruz ve son olarak;"Kadınların Ölmeden De Haklar Elde Edebildiği Bir Dünya İstiyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar