29 Haziran, 2024, Cumartesi
DOLAR32.8826
EURO35.1821
ALTIN2450.3
Yusuf Cinkara Otomotiv

AÜde 199 hemşire mezun oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AÜde 199 hemşire mezun oldu
Abone ol
Akdeniz üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2023-2024 Eğitim-öğretim Yılı Mezunlarının Yemin Töreni Gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezunlarının Yemin Töreni gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezunlarının Yemin Töreni, Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Mezun öğrencilerin ailelerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, “Hemşirelik Fakültemizin sekizinci dönem mezunları, bugün mesleğe adım atıyorlar. Yemin törenimizde bu gururunu taşıyoruz. Birazdan hepsi bu mesleğin mensupları olarak ileriki günlerde görev yerlerine gitmek üzere hazır olacaklar. 199 öğrencimiz bugün hemşirelik mesleğine adım atıyor” dedi.

Arıcı, “Biz de hem yönetim olarak hem de bu dönemde okuyan tüm öğrenciler ve çalışan emek veren tüm akademik, idari personel olarak çok değişik şeylerle karşılaştık. Hepimizin bildiği gibi bizler bu süreçte bir pandemi geçirdik. Siz pandemi döneminin öğrencilerisiniz. Ardından bir deprem asrın felaketi, deprem felaketi yaşadık. Bu dönemde eğitim sürecimiz gerçekten çok yakın bildiğim için ve de kendim de hekim olduğum için o kadar özveriyle gerçekleştirdiniz ki hem sizden hem hocalarınız defalarca kere nasıl stajlara uygulamalara çıkarız diye sizlerin nasıl mesleğinize daha iyi yetiştiririz diye çok uğraştı. Gerçekten, çünkü bizim elimizi kolumuzu bağlayan şeyler mevcuttu. Sizlerin hastaneye çıkıp staj yapamamasına kadar dayanan kararlarla mecburi kararlarla baş başa kalmıştık. Burada bir sürü inisiyatif kullanıldığı ve hepimiz hakkıyla tüm stajlarınızı elinizden geldiğince yaptınız ve son derece başarıyla bitirdiniz. Bugün burada bizlerin karşısındasınız. Tebrik ediyorum, hepinizi çok uğraş verdiniz. Bir sürü yeniliklere online eğitime, online sınava, hibrit eğitime her şeye maruz kaldınız ama başardınız, tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

"Sağlık hizmetleri insana dokunan bir alandır"

Antalya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Evren Ekingen, “Sağlık hizmetleri insana dokunan, hayat kurtaran ve topluma umut veren bir alandır. Hemşirelik mesleği ise bu hizmetlerin en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Sağlık sektöründe görev yapan herkes gibi sizler de mesleğimizin getirdiği sorumlulukların bilincinde olarak etik değerler çerçevesinde bireysel bilgiye dayanan ve insana saygın bir şekilde hizmet edeceksiniz. Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nin değerli öğretim üyelerine, öğrencilerimizi yetiştiren tüm hocalarımıza bu kutsal mesleğe yeni neferler kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Sevgili mezunlarımıza geleceğinizin aydınlık yolunuzun açık olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“Pek çok eğitim yöntemine maruz kaldınız”

Hemşirelik Fakültesi’nin sekizinci döneminde 199 mezun verdiğini söyleyen Dekan Prof. Dr. Zeynep Özer, “Dört yıllık eğitim sürecinizde sizler birbirinden farklı pek çok eğitim yöntemine maruz kaldınız. Yüz yüze eğitim, online eğitim, online sınav gibi pek çok süreci başarılı bir şekilde tamamlayarak bugün Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olan Akdeniz Üniversitesi’nden üniversitemizin önemli fakültelerinden olan Hemşirelik Fakültesi’nden mezun olmanın haklı gururunu yaşadığınızı düşünüyorum” dedi. Dekan Özer, öğrencileri mezun oldukları için tebrik ederken emeği geçen akademisyenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından mezunlara Hemşirelik Yeminleri, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İlkay Boz, Doç. Dr. Kerime Bademli tarafından yaptırıldı. Yeminlerin ardından belgeler akademisyenler tarafından takdim edildi. Mezunlar keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

Törene Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Antalya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Evren Ekingen, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Özer, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İlkay Boz, Doç. Dr. Kerime Bademli, Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi Genel Sekreteri Büşra Nur Temur, akademisyenler, mezun olan hemşireler ve aileleri katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfada otomobil ile motosikletin çarpışması kameraya yansıdıÖnceki Haber

Şanlıurfada otomobil ile motosikletin ça...

Bakan Tekin: (Taban maaş) Sorunları çözmek için gerekli adımları atıyoruzSonraki Haber

Bakan Tekin: (Taban maaş) Sorunları çözm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar