01 Temmuz, 2024, Pazartesi
DOLAR32.6766
EURO35.1281
ALTIN2446.3
Yusuf Cinkara Otomotiv

Araştırmalara Göre Tüketicilerin Davranışları Değişiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araştırmalara Göre Tüketicilerin Davranışları Değişiyor
Abone ol
Uluslararası danışmanlık, denetim ve vergi hizmetleri lideri EY (Ernst & Young), Geleceğin Tüketicisi Endeksi'nin sonuçlarını paylaştı. Raporu değerlendiren EY Türkiye Şirket Ortağı, Tüketici Ürünleri ve Perakende Sektör Lideri Kaan Birdal, "Günümüzün bağımsız tüketicilerini tanımak ve bağlantı kurmak için perakendecilerin onları yeni bir bakış açısıyla değerlendirmesi ve anlaması gerekiyor." dedi.

Uluslararası danışmanlık devi EY (Ernst & Young), Geleceğin Tüketicisi Endeksi'nin sonuçlarını duyurdu. Rapor, 30 ülkede 23.000'den fazla tüketiciyle yapılan kapsamlı bir ankete dayanıyor ve tüketici davranışlarındaki değişimleri detaylandırıyor. Raporu değerlendiren  EY Türkiye Şirket Ortağı, Tüketici Ürünleri ve Perakende Sektör Lideri Kaan Birdal, "Günümüzün bağımsız tüketicilerini tanımak ve bağlantı kurmak için perakendecilerin onları yeni bir bakış açısıyla değerlendirmesi ve anlaması gerekiyor." dedi. 

Uluslararası danışmanlık, denetim ve vergi hizmetleri lideri EY (Ernst & Young), Geleceğin Tüketicisi Endeksi'nin sonuçlarını paylaştı. 

Rapora göre En dikkat çekici bulgulardan biri, tüketicilerin %67'sinin bir sosyal medya fenomeninin tavsiyesi üzerine en az bir ürün satın aldığını belirtmesi oldu.

Ayrıca, katılımcıların %57'si satın alma kararı verirken çevrim içi topluluklardan gelen tavsiyelere büyük önem veriyor.

Rapor aynı zamanda, tüketicilerin %61'inin veri paylaşırken kimlik hırsızlığı konusunda endişe duyduğunu ortaya koyuyor.

Bu endişeler, markaların tüketicilerle güvene dayalı ilişkiler kurma zorunluluğunu vurguluyor.

EY Türkiye Şirket Ortağı, Tüketici Ürünleri ve Perakende Sektör Lideri Kaan Birdal, raporla ilgili değerlendirmesinde, "Tüketicilerin bağımsızlığının artması, markaların daha özgün ve kişiselleştirilmiş iletişim stratejileri geliştirmesini gerektiriyor" dedi.

Rapor ayrıca, markaların içerik üreticileriyle kurdukları ilişkilerin önemine dikkat çekiyor.

Tüketiciler, içerik üreticilerini takip ederken özgünlük ve kalite arıyor; bu durum, niş uzmanların ve mikro içerik üreticilerinin etkisini artırıyor.

Sonuç olarak, rapor, perakende şirketlerinin tüketiciyle bağlantı kurma ve güven oluşturma stratejilerini gözden geçirmesi gerektiğini vurguluyor.

Tüketicilerin çevrim içi deneyimlerini kişiselleştiren markaların başarılı olma olasılığı daha yüksek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dekoratif amacıyla diktiği muz ağacı 5 yıl sonra meyve verdiÖnceki Haber

Dekoratif amacıyla diktiği muz ağacı 5 y...

OKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Yemin Töreni GerçekleştirildiSonraki Haber

OKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Yemin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar