19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5681
EURO34.7434
ALTIN2491.2

Araç Değer Kaybı Hesaplama ve Hukuki Danışmanlık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araç Değer Kaybı Hesaplama ve Hukuki Danışmanlık
Abone ol
Çeşitli sebeplerden ötürü yaptığınız kazalarda hasar gören araçlarınız, orijinal parçalarıyla değiştirilse bile Tramer kaydı sorgulamalarında araç, hasarlı olarak geçiyor.

Çeşitli sebeplerden ötürü yaptığınız kazalarda hasar gören araçlarınız, orijinal parçalarıyla değiştirilse bile Tramer kaydı sorgulamalarında araç, hasarlı olarak geçiyor.

Bu sebepten ötürü de aracınız olması gerekenden daha düşük bir değere sahip oluyor. Bu değer düşüşünden kaynaklı ettiğiniz zarar için ne yapmanız gerektiğini artık düşünmenize gerek yok. Aracınızın kaybettiği değerin hesaplamaları ve yapılacak doğru hamleler sonrasında zararınızın üstesinden gelmek kesinlikle mümkün.

Aracınızın Kaybettiği Değer Hesapları Nasıl Yapılır?

Araç değer kaybı hesaplama yapılırken dikkate alınan noktalar:

* Aracınız hangi yılda üretildi,

* Aracınızda daha öncesinde bir hasar geçmişi var mı,

* Aracınızın markası ve modeli ne,

* Aracınız trafiğe kaç senesinde çıktı,

* Araç pazarında arabanızın değeri nedir?

gibi araştırmalarla kaybedilen değer hesaplaması yapılabiliyor.

Peki, Bu Kayıp Nasıl Tahsil Edilebilir?

Araç kullananların çoğu kaza durumunda veya sonrasındaki haklarından henüz haberdar değil. Bu haklardan en bilinmesi gerekeni ise; aracınızın aldığı hasar kaynaklı değer kaybının karşılanması gerekliliği.

Fakat şunu da belirmekte fayda var, sigorta şirketleri çoğu zaman değer kaybını karşılamamak adına çeşitli bahaneler sunabiliyor. Hepimizin de bildiği gibi kaza yapan araç, kazadan sonra tamire götürüldüğünde aracın, tüm fonksiyonlarını ve görüntüsünü ilk günkü haline bile çevirseniz; aracınız gramer kaydı neticesiyle 2. el piyasasında ciddi bir fiyat düşüşüyle karşı karşıya kalıyor.

Fakat, araç değer kaybı davası açmak şartıyla, aracın kaza masraf tutarına ek olarak aradaki değer kaybını da tahsil etmek kesinlikle mümkün. Bu işlemi gerçekleştirebilmek içinse, yapılan kazanın üzerinden 2 seneden fazla zaman geçmemiş olmasıdır.

Buna ek olarak; araç değer kaybı davasını sigorta şirketine açabileceğiniz için kazadaki kusurlu kişinin de bir trafik sigortası bulunması kesinlikle gerekli şartlardan biridir. Diyelim ki kusurlu tarafın herhangi bir trafik sigortası yok, o zaman siz karşı tarafa bireysel olarak bir dava açabilirsiniz.

Şunu da bilmenizde fayda var; kazada kusurlu bulunan tarafın size herhangi bir dava açması durumu mümkün değildir.

Kaza sonrası bu haklarınızın olduğunu Öndül Avukatlık Bürosu olarak sizlere hatırlatmak isteriz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar