18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4964
EURO34.7667
ALTIN2496.6

Altcoinler Bu Ekosistemin Neresinde?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altcoinler Bu Ekosistemin Neresinde?
Abone ol
Altcoinler Bu Ekosistemin Neresinde?

Altcoinler Bu Ekosistemin Neresinde?

Kripto para ekosisteminde ilk dijital para birimi Bitcoin ortaya çıkmıştır ve çoğu kişi Bitcoin Nedir’in White Paper dediğimiz projesini biliyoruz. Bununla beraber kripto para birimlerini öğrenmeye başladığımızda ilk olarak karşımıza Bitcoin çıkmaktadır. Hatta Bitcoin ve Blok Zincir teknolojisini aynı zannedenler bile bulunmaktadır. Bu noktada işin daha detayına girildiğinde kişiler yalnızca Bitcoin ile sınırlı kalmayan altcoinlerle çeşitlendirilen bu ekosistemi keşfetmeye başlarlar.

Peki altcoin nedir derseniz, altcoin kelimesi Bitcoin’in alternatifi sözcüklerinin kısaltması olarak karşımıza çıkmaktadır ve Bitcoin haricindeki diğer tüm kripto para birimleri altcoin olarak geçer. Yüzlerce hatta binlerce altcoin bulunmaktadır ve sayı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Birçok altcoin’in amacı, Bitcoin’de yaşanan sorunları çözmek ve yatırımcılarına farklı avantajlar sunmaktır. Sürekli geliştirme odaklı olan altcoinlerin ilki Litecoin ve hala yatırımcısını bulmaktadır.

Bazı altcoinler, Bitcoin’in sunmadığı özellikleri yeniliklerle beraber sunmayı hedeflemektedir. Örneğin Ripple, para birimi ödemelerini kolaylaştırarak bir hizmet vermeyi amaçlar. Ethereum, üzerinde projeler geliştirilmesine olanak sağlar ve bunun gibi birçok proje bulunmaktadır. Bitcoin meraklıları, altcoinlerin daha gereksiz olduğunu düşünseler de birçok yönüyle altcoinler bu ekosisteme oldukça büyük bir katkı sağlamaktadır. Birçok altcoin, Bitcoin’e göre daha hızlı transfer, daha düşük işlem ücreti gibi avantajları sunmaktadır. Bu noktada Bitcoin’e alternatif olarak düşünülmesi kaçınılmaz oluyor. Altcoinler, genel olarak Bitcoin’in fiyatından etkilenirler ve buna göre hareketlenirler.

En Büyük Altcoin: Ethereum

Ethereum, Bitcoin’den sonra gelen ve piyasa hakimiyeti en büyük olan altcoindir. En büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, üzerinde akıllı sözleşmeler yazılan merkezi olmayan açık kaynaklı bir blok zincirdir. Ethereum madencileri geçen aylarda gerçekleşen Merge güncellemesinden önce onayladıkları işlem ve çıkarılan Ether başına ödül almaktaydılar. Ancak yeni gelen güncelleme neticesinde artık stake edilen ethereum’lar başına komisyon alacaklar.

Aslında altcoinlerin en önemli görevlerini bir kenara bırakırsak, altcoinler ve Bitcoin yüksek riskli yatırım ürünü olarak geçmektedir. Bitcoin’in fiyatı geçen sene 69.000 dolara ulaştığında birim maliyeti oldukça yüksek karşılandı ve bu durumda yatırımcıların ve hatta proje üreticilerinin altcoinlere odaklanmalarına sebep oldu. Altcoin’ler aslında sepet açısından da oldukça önemli bir yatırım ürünü haline geldi. Yatırımcılar projelerini okuyup beğendikleri altcoinleri sepetlerine yani portföylerine ekleyip bu varlıklarını genişletebiliyorlar. Sizlerde bu konularda ddaha fazla bilgi almak için Dyorex Akademi academy.dyorex.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ancak yatırım yaparken şu maddelere dikkat etmekte fayda vardır:

  • Kripto paraların topluluklarının çok fazla olduğu ve fiyatı manipüle edilen altcoinlerden kaçınmakta fayda var.
  • Yalnızca projesini araştırdığınız ve güvendiğiniz altcoinlere yatırım yapın.
  • Uzun vadeli ya da kısa vadeli yatırımlarınızı ayırarak bunları farklı cüzdanlarda tutun.
  • Asla kaybedeceğinizde üzüleceğiniz bir parayı yatırmayın.

 

Peki gelecekte biz ne yaşayacağız derseniz, kripto para dünyası öncelikle 2018 senesinde büyük bir zorluktan geçti. Ardından 2020 senesinde başlayan ve 2021 sonuna kadar devam eden boğa sezonuyla yatırımcılar ve sektör popülerleşmeye başladı ve bu süreçte oldukça fazla altcoin projesi gerçekleştirildi. Bu sene başlayan ayı sezonuyla birlikte tekrardan Bitcoin bir balon mu söylentileri dolanırken, gelecek olan boğa sezonu kesinlikle algıları tekrar değiştirecektir.

Altcoin Almadan Önce Dikkat Etmemiz Gerekenler:

  • Bir kripto para biriminin net bir değeri olmalıdır, projesi kanıtlanmış ve altyapısı sağlam olması önemlidir.
  • Bir projenin ne kadar çok destekçisi yani topluluğu bulunuyorsa, o projenin hayatta kalma olasılığı oldukça yüksek olur.
  • Projeyi üreten kişilerin oluşturduğu takım ve projenin sürekli olarak teknolojiye ayak uydurmak adına yeni güncellemelere gitmesi oldukça önemlidir.
  • Son olarak ise kripto paraların alım satımını yapmak isteyen kişilerin sayısı her geçen gün arttıkça yatırım yapma oranı da yükselecektir. Bu konularda daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız academy.dyorex.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmirde yeğenini öldüren amca tutuklandıÖnceki Haber

İzmirde yeğenini öldüren amca tutuklandı

Kontrolden çıkan ticari araç şarampole devrildi: 1 yaralıSonraki Haber

Kontrolden çıkan ticari araç şarampole d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar