30 Haziran, 2024, Pazar
DOLAR32.8826
EURO35.1821
ALTIN2450.3
Yusuf Cinkara Otomotiv

AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı Başladı: Erdoğan’dan Önemli Mesajlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı Başladı: Erdoğan’dan Önemli Mesajlar
Abone ol
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da düzenlediği İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da düzenlediği İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi. Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirirken, son 10 ayda gerçekleştirilen üç seçimin ekonomi başta olmak üzere milleti yorduğunu ifade etti.

Erdoğan, “Milletimizin değişim ve yenilenme talebinin farkındayız. Sandıktan çıkan mesajların gereğini yapacağız” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile merakla beklenen görüşmesi hakkında da konuşan Erdoğan, Kurban Bayramı öncesi CHP liderini ziyaret edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bugün ve yarın, belirlenen konu başlıkları arkadaşlarımız tarafından sunulacak.

Hem partimizin gündemindeki meseleleri hem de ülkemizi ve tüm insanlığı ilgilendiren konuları kapsamlı bir şekilde değerlendireceğiz" dedi.

Geçen yıl 6 Şubat depremleri ve seçimler nedeniyle toplantıyı ertelemek zorunda kaldıklarını hatırlatan Erdoğan, tüm vakit ve enerjilerini depremin yaralarının sarılmasına ve ülkenin acil sorunlarının çözümüne harcadıklarını vurguladı.

Erdoğan, siyaseti millet için yaptıklarını belirterek, "Her zaman istişare halinde kaldık, sokağın sesine kulak verdik.

Ne kendimizi ne çalışma arkadaşlarımızı farklı fikirlere kapalı yankı odalarına hapsetmedik. Her görüşe kapımızı ve gönlümüzü açtık" diye konuştu.

AK Parti siyasetinin taşıyıcı kolonlarının istişare, müzakere ve katılımcılık olduğunu ifade eden Erdoğan, 23 yıldır ayakta kalmalarının ortak akla önem vermeleri sayesinde olduğunu söyledi.

Erdoğan, demokrasinin gelişmesi adına söyleyecek sözü olan herkese kapılarını açtıklarını belirterek, Türk siyasi hayatında istişare kültürünün kendileriyle anlam kazandığını ifade etti. Erdoğan, partinin geleceği açısından kritik konuları birlikte konuşacaklarını, seçim sonuçlarını analiz edeceklerini ve atacakları adımları belirleyeceklerini söyledi.

Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler yaptıklarını ve her il ve ilçe bazında analizler gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, "Fotoğrafı netleştiriyoruz.

Seçmenden geçer not alamayan bizden takdir göremez. İnce eleyip sık dokuyoruz, titiz davranıyoruz" dedi. Milletle gönül köprülerini tekrar birleştirirken Cumhur İttifakı'nın duvarlarında gedik açma girişimlerine fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Değişim irademizi güçlü tutacağız. Eleştirilerinizi, tespitlerinizi paylaşmanızı istiyorum.

Yanlışlarımızı düzeltmek ve doğrularımızın sayısını artırmak için buradayız" dedi.

Özeleştiriler yapmanın ve sorunlara çözüm aramanın önemine değinen Erdoğan, "Artılarımızı ve eksilerimizi görmek üzere buradayız.

Yanlışlarımızı düzeltmek, doğrularımızın sayısını çoğaltmak için buradayız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle,

“Milletimizin başta değişim ve yenilenme talebi olmak üzere sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı beklentinin farkındayız. Mesajların gereğini yapacağız.

Siyasetimizi gerilim, kutuplaşma üzerine inşa etmedik. Gerektiğinde kızdık. Edepsizliğe de karşılık verdik. Siyasetimizi hep Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklama şeklinde yaptık.

85 milyonun her ferdini kardeş olarak gördüğümüz için tam 22 yıldır milletimizin her kesiminin teveccühüne mazhar olduk.”

“10 ayda 3 seçim sürecini üst üste yaşadık. Seçimler sadece ekonomimizi değil toplumumuzu da yordu. 14-28 Mayıs seçimlerinde siyaset sahnelerinde yapılanları hiçbirimiz unutamayız.

Seçim gecesi oynanan "Kazanıyoruz" tiyatrosu Türk siyasetinin utanç hanesine yazılmıştır.”

“Tüm tuşlara basmalarına rağmen 14-28 Mayıs seçşmlerinde bekledikleri neticeleri alamayanlar daha sonra sırf koltuklarını koruyabilmek uğruna siyaseti yüksek gerilim hattına mahkum ettiler.

Seçim sonuçlarını kabullenmek yerine farklı tartışmalarla milletin iradesine gölge düşürmeye çalıştılar. Sandıkta tecelli eden adaleti yok sayan biz daima basiretle hareket ettik.

Enerjimizi polemiklerle israf etmek yerine ülkemize hizmet etmeye çalıştık. Türkiye'nin meselelerine çözmeye odaklandık.

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak milli iradeyi sorgulama, küçümseme, sandığın itibarını zedeleme gibi yollara tevessül etmekdik.”

“31 Mart sonrası CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel bizi ziyaret etti. Ben de Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım.

Ziyaret akabinde siyasette bir yumuşama arzuladığımızı ifade ettim. Bu yumuşamanın bir tarafı iktidarsa bir tarafı da muhalefettir.

Biz bu konuda son derece rahatız. Biz kutuplaşmanın, kamplaşmanın tarafında hiç olmadık.”

“Terör hukuk dışıdır. Sırtını terör örgütlerine dayamak hukuk dışıdır. Darbe hukuk dışıdır. Sokak eylemleriyle darbe girişimi hukuk dışıdır.

Bizim hukuk karşısında boynumuz kıldan incedir. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Aynı tavrı muhalefetten de bekleriz.

Onların da hukuka saygı duymasını istedir. Bizim siyasette yumuşamaktan kastettiğimiz hukuka, demokrasiye, insan haklarına saygı duyulmasıdır.

Bizden hukuksuzluk karşısında kimse yumuşak bir tavır beklemesin. Özgürlükleri kısıtlamaya yönelik girişimler karşısından bizden kimse yumuşak tavır beklemesin.”

“Terör, terörist, terör örgütünü destekleyenler karşısında, teröre sırtını dayayanlar karşısında, bölücüler, FETÖ'cüler karşısında kimsen bizden yumuşak tavır beklemesin.

Biz işte ana muhalefetten de muhalefetten de bunu bekliyoruz. Türkiye'nin bazı meselelerinin siyaset üstü yaklaşımla ele alınması gerilimi zaten düşürecektir.”

“Milletimiz bizden sandıkta kendisini temsil yetkisi verdiği siyasetçilerden ortak zeminde bir araya gelip derdine derman olmamızı bekliyor.

Terör karşısında iktidarı muhalefeti ortak tavır geliştirebildiğinde, sadece gerilim düşmekle kalmayacak, terör de tamamen miadını dolduracaktır.”

“Darbe anayasasının sivil, yeni, kuşatıcı ve özgürlükçü anayasa ile değiştirilmesi konusunda hep beraber el ele verebilirsek inşallah ülkemizin bahtı da değişecektir.

Türkiye'nin çıkarlarını yurt dışında savunma ve başkalarına karşı koruma hususunda siyasi kimliklerin önüne geçebilirsek bu 85 milyonun her bir ferdine yarayacaktır. Dar alanda siyaset yapılmaz.”

“Dar alanda siyaset yapılmaz. Bir eliyle tokalaşan diğer elinde hançer olanla siyaset olmaz.

Milletimizin umutlarını artıran siyasetteki yumuşamanın bu sefer kelebek ömürlü olmamasını temenni ediyoruz. Her konuda aynı düşünmek, konuşmak zorunda değiliz.

Siyaset ve sosyal farklılığımız zengiliğimizdir. Yöntemlerimiz, uslüplarımız farklı olabilir. Hepimiz Türkiye'nin büyümesini daha fazla refaha ulaşmasını istiyoruz. Bunun önünde her ne varsa ortak tavır göstermemiz kaçınılmazdır.”

“Türkiye'nin 10 yıldır ayağına pranga olan sorun terördür.

Teröre karşı ortak tavır koymadan Türkiye'yi daha ileriye götüremeyiz.

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak özgürlüklerin gelişmesine, demokrasinin standartlarının yükselmesine Türkiye Yüzyılı'nın inşasına katkıda bulunan aktörlerle diyaloga varız, hazırız.

Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 5,7 büyüdü. Ekonomimiz Covid-19 tedbirlerinin uygulandığı 2020'nin ikinci çeyreğinden sonra üst üste 15 çeyrek büyüdü.

Ekonomi verileri güzel gelmeye devam ediyor. Enflasyon yılın ikinci yarısında düşmeye başlayacak.

Gazze'de yaşanan katliama en güçlü tepkiyi gösteren, somut tedbirler alan tek ülkeyiz. İsrail ile ticari işlemleri durdurduk.

Vatanlarını savunan kahraman Filistin halkının yanında dimdik duruyoruz. Hakkı ve hakikati haykırmaktan çekinmiyoruz.

Tek başımıza kalsak da inşallah bu vicdanlı onurlu ve cesur duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatay’da işten çıkarmalara tepkiÖnceki Haber

Hatay’da işten çıkarmalara tepki

Sigara kaçakçısı, 22 yıl hapis cezası ile aranan katil çıktıSonraki Haber

Sigara kaçakçısı, 22 yıl hapis cezası il...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar