20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

AİÇÜ öncülüğünde “Ağrı Dağı ve Nuhun Gemisi Araştırması” start aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AİÇÜ öncülüğünde “Ağrı Dağı ve Nuhun Gemisi Araştırması” start aldı
Abone ol
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ (AİÇÜ) İLE İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İTÜ) ARASINDA AR-GE, EĞİTİM-ÖĞRETİMİN TÜM ALANLARINDA KARŞILIKLI İŞ BİRLİĞİNİ VE ORTAK ÇALIŞMA ANLAYIŞINI TEŞVİK ETMEK, GELİŞTİRMEK VE DESTEKLEMEK AMACIYLA İMZALANAN AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ KAPSAMINDA OLUŞTURULAN AĞRI DAĞI VE NUH’UN GEMİSİ ARAŞTIRMA EKİBİ ÇALIŞMALARINA START VERDİ.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) arasında AR-GE, eğitim-öğretimin tüm alanlarında karşılıklı iş birliğini ve ortak çalışma anlayışını teşvik etmek, geliştirmek ve desteklemek amacıyla imzalanan Akademik İş Birliği Protokolü çerçevesinde oluşturulan Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi Araştırma Ekibi çalışmalarına start verdi.


Yapılan çalışmalar hakkında bir değerlendirmede bulunan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, “Üniversitemiz ve İTÜ akademisyenlerinden oluşturduğumuz araştırma ekibi dört günlük bir arazi çalışması yaptı. Üniversite olarak bizim de çok önemsediğimiz Doğubayazıt ilçesi Telçeker ile Üzengili köyleri arasında bulunan ve Nuh’un Gemisi olduğu iddia edilen formasyonun belirli noktalarından 3 boyutlu numunelendirmeler yapıldı. Alınan numuneler incelenmek üzere İTÜ laboratuvarlarına gönderildi. Çalışmanın ikinci gününde ise Diyadin ilçesinde yer alan jeotermal kaynaklar, traverten köprüleri, kanyon vadi, seralar, kaplıcalar, altın ve gümüş yataklarının bulunduğu alanlarda incelemelerini sürdüren proje ekibi saha çalışmalarının ilk etabını tamamladı. Üniversite olarak, ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte önümüzdeki süreçte de birçok ortak projeyi yürütmeyi planlıyoruz. Ağrı ilinin özellikle doğal ve kültürel değerleri başta olmak üzere birçok alanda proje bazlı iş birliklerimiz artarak devam edecek. Bu projeyi hayata geçirmemizde desteklerini esirgemeyen İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, bu çalışmaların sponsorluğunu yapan IC Vakfına ve Müdürü Dr. Meral Dinçer ile projede görev alan hocalarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydemir İçişleri Bakanlığı bütçesini değerlendirdiÖnceki Haber

Aydemir İçişleri Bakanlığı bütçesini değ...

Canik Keşif Kampüsünde eğitimler başlıyorSonraki Haber

Canik Keşif Kampüsünde eğitimler başlıyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar