23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5594
EURO34.8717
ALTIN2428.8

Afyonkarahisar Gezilecek Yerler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afyonkarahisar Gezilecek Yerler
Abone ol
2005 yılından bu yana Afyonkarahisar ismini taşıyan bu güzel şehir; bilhassa klasik bir tatil istemeyenler için idealdir.

2005 yılından bu yana Afyonkarahisar ismini taşıyan bu güzel şehir; bilhassa klasik bir tatil istemeyenler için idealdir.

Afyon; termal turizm seçenekleri ile meşhurdur. İnsanlar; hem dinlenmek hem de çeşitli hastalıklarına şifa bulmak amacıyla bu şehre gelirler.

Yazımız sayesinde siz de Afyonkarahisar otelleri ve Afyon’da yapacaklarınız hakkında bilgi alabilirsiniz.

Afyonkarahisar’da Mutlaka Yapılması Gerekenler

Günün birinde yolunuz Afyonkarahisar’a düşebilir. Bu şehirde yapabileceğiniz çok fazla şeyin olduğunu bilmelisiniz. Ancak, Afyon; yalnızca günübirlik olarak gezebileceğiniz türden bir şehir değildir.

Bu yüzden, bu şehre gitmeden evvel Afyonkarahisar otelleri için rezervasyon işlemlerinizi tamamlamalısınız. Şimdi de Afyon’da yapmanız gerekenlere yakından bakalım!

Afyonkarahisar Kalesi: Buraya kadar gelmişken şehrin simgesi olarak bilinen Afyonkarahisar Kalesi’ni ziyaret etmemek olmaz. Üç bin yılı aşkın süredir varlığını devam ettiren bu kaleyi yakından görerek tarihe tanıklık etmiş olabilirsiniz.

İscehisar Peri Bacaları: Afyon şehir merkezine 32 km uzaklıkta bulunan Seydiler Köyü sınırları içerisinde yer alan peri bacalarını muhakkak görmelisiniz.

Burada zannettiğinizden daha çok peri bacası yer alır. Her ne kadar bir Kapadokya kadar popüler olmasa da gezilip görülmesi gereken bir yerdir.

Bolvadin Belediye Müzesi: Afyonkarahisar ile özdeşleşmiş yerlerden birisi de bu müzedir. 1987 yılından bu yana varlığını devam ettiren müzede hem arkeolojik hem de etnografik eserler mevcuttur. Bilhassa Afyon köylerindeki kazılarda rastlanan eserlerin yer aldığı kent müzesidir.

Afyon Arkeoloji Müzesi: Her ne kadar girişi ücretli olsa da yolunuz mutlaka Afyon Arkeoloji Müzesi’ne düşmeli! Siz de bu müzeyi gezdiğiniz takdirde Afyon’un beş bin yılı aşkın tarihine yakından tanıklık edebileceğiniz eserler ile karşılaşabilirsiniz.

Zafer Müzesi: Afyon’un en önemli yapılarının başında Zafer Müzesi geliyor. Bu bina; bilhassa Başkomutan Meydan Muharebesi’nin taarruz emrinin verildiği yer olmasından dolayı ayrı bir öneme sahiptir.

Bu müzeyi gezdiğiniz takdirde Kurtuluş Savaşı’na dair çok sayıda belge ve fotoğrafı görme ve inceleme şansını elde edersiniz.

Sandıklı Hüdai Kaplıcaları: Afyon; daha önce de ifade ettiğimiz gibi termal turizmin merkezi sayılabilecek bir şehirdir. İnsanlar; bilhassa kış aylarında çeşitli sağlık sorunlarına çözüm bulmak amacıyla termal otellere giderler.

Afyon’un en popüler yerlerinin başında Sandıklı Hüdai Kaplıcaları gelir. Belediye tarafından işletilmesi ciddi bir avantajdır. Bu sayede, akıllardaki güvenilirlik sorunlarını yok eder.

En İyi Afyonkarahisar Otelleri

Şifa merkezi olarak bilinen Afyon’da gören herkesi hayran kalacağı kaliteye sahip Afyonkarahisar otelleri yer alır. Gelin, Afyonkarahisar otelleri listesine bir göz atalım!

Budan Termal SPA Hotel
Sandıklı Thermal Park Hotel
NG Afyon
Dündar Thermal Boutique Villa Hotel
MCG Çakmak Thermal Hotel
Korel Thermal Resort Clinic & SPA
May Thermal Resort & SPA
Oruçoğlu Thermal Resort
Afyonkarahisar otelleri; her bütçeye ve seçeneğe hitap etmeleri ile dikkat çeker.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğalgaz platformunda çalışan işçi yaralandıÖnceki Haber

Doğalgaz platformunda çalışan işçi yaral...

Kütahya Müftülüğü ile İslami İlimler Fakültesi arasında “Din Eğitimi” alanında iş birliği protokolüSonraki Haber

Kütahya Müftülüğü ile İslami İlimler Fak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar