29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7

Afgan kardeşleri polis Osmaniye'de kavuşturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afgan kardeşleri polis Osmaniye'de kavuşturdu
Abone ol

Ülkelerindeki savaş nedeniyle yolları ayrılan Afganistan uyruklu kardeşler, 5 yıl aradan sonra Osmaniye'de birbirlerine kavuştu.

Duygusal anların yaşandığı görüşmede 22 yaşındaki İsmetullah, kardeşi 21 yaşındaki Abdulkedir Devleti’ye uzun süre sarılarak hasret giderdi.

Polisin yol uygulamasında Osmaniye’de yakalanan ağabey İsmetullah Devleti, Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğündeki ifadesinde, Afganistan’ın Mezar-ı Şerif kentinde kaldığını, anne babasının sağ, 4’ü erkek 7 kardeş olduklarını, evli ve eşinin de hamile olduğunu söyledi.

Türkiye’ye çalışmak üzere geldiğini ve kardeşi Abdulkedir Devleti’nin de Türkiye'de olduğunu düşündüğünü belirten ismetullah Devleti, bulunması için yardım istedi.

Bunun üzerine çalışma başlatan polis, Afganistan uyruklu İsmetullah Devleti’nin kardeşi olan Abdulkedir Devleti’nin Adana'da bir fabrikada işçi olarak çalıştığını, savaş mağduru olduğu için Adana İl Göç İdaresi tarafından, Uluslararası Koruma Statüsü altında geçici kimlik belgesi verdiğini belirledi.

Araçla bulunduğu yerden alınarak Osmaniye'ye getirilen Abdulkedir Devleti, 5 yıl aradan sonra ağabeyi İsmetullah Devleti ile birbirlerine kavuşması sağlandı.

Devleti kardeşlerin uzun bir süre birbirlerine sarılarak hasret giderdiği anlar, çevredekilere duygusal anlar yaşattı.

Ülkesinden 3 ay önce ayrıldığını ve yaya olarak Van üzerinden Türkiye’ye kaçak yollarla giriş yaptığını söyleyen İsmetullah Devleti, “Yürüyerek Osmaniye’ye kadar geldim.

Sonra polis arkadaşlar yakaladılar. Ülkemdeki savaş nedeniyle buraya geldim. Burada sağ olsunlar yardımcı oldular.

Kardeşimi 5 senedir hiç görmedim. Burada gördüm ve çok mutlu oldum. Herkesten Allah razı olsun” dedi.

Ağabeyi ile buluşturulan Abdulkedir Devleti ise şöyle konuştu: “Ağabeyimi uzun bir süredir görmüyordum. Emniyet beni aradı, haber verdiler ve Osmaniye’de olduğunu söylediler.

Buraya geldim ve ağabeyimi buldum. Şuanda çok mutluyum. Polislerimize emniyetimize çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun onlardan”

Osmaniye İl Göç İdaresi tarafından kardeşlerin beraber kalabilmeleri için “Aile birleşimi belgesi” düzenlendiği, Adana İl Göç İdaresine gönderilen göçmen ağabeye daha sonra kimlik belgesi düzenleneceği kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar