28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8

Adım adım Şehir Hastanesine

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adım adım Şehir Hastanesine
Abone ol
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ŞEHİR HASTANESİ’NE SORUNSUZ ULAŞIMIN SAĞLANMASI HEDEFİYLE PROJELENDİRİLEN İZMİR YOLU İLE HASTANE ARASINDAKİ 6,5 KİLOMETRELİK YOLUN KAMULAŞTIRMASI TAMAMLANAN İKİNCİ ETABINDA DA ÇALIŞMALARA HIZ VERİLDİ.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesi’ne sorunsuz ulaşımın sağlanması hedefiyle projelendirilen İzmir yolu ile hastane arasındaki 6,5 kilometrelik yolun kamulaştırması tamamlanan ikinci etabında da çalışmalara hız verildi.


Bünyesinde genel, kadın doğum çocuk, kalp damar, onkoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon (FTR), yüksek güvenlikli adli psikiyatri (YGAP) olmak üzere 6 farklı hastanede toplam bin 355 yatak kapasitesi bulunan Bursa Şehir Hastanesi, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla daha ulaşılabilir hale geliyor. İzmir yolu ile Şehir Hastanesi arasında projelendirilen yolun ilk etabı olan 3 bin 500 metrelik bölüm daha önce tamamlanmıştı. Yolun ikinci etabı olan Ceviz Cadde ile hastane arasındaki 3 bin metrelik bölümde kamulaştırma çalışmaları tamamlanırken, yolda altyapı çalışmalarına hemen başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hava şartlarının da müsaade etmesi halinde 2-3 ay içerisinde çalışmaların tamamlanıp, yolun ulaşıma açılabileceğini söyledi.



Mudanya yolundan ulaşım


Şehir Hastanesi ile Mudanya yolu arasında da 2,5 kilometrelik bir yol projesinin bulunduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Bu hatta da Emek-Şehir Hastanesi raylı sistem çalışmalarının tamamlanmasının ardından imalatlara başlayacağız. İzmir yolundan başlayıp Şehir Hastanesi, hızlı tren istasyonu ve Mudanya yoluna bağlantısının yapılması ile bölgeye 3 şeritli gidiş ve dönüş sağlayacak alternatif bir yol güzergahı oluşturulacak. Bursa ulaşımı ve trafiği konuşuyor ancak biz de bu konuda ulaşım yatırımlarıma hız kesmeden devam ediyoruz. 2021 yılı içerisinde bugüne kadar 155 bin ton sıcak asfalt kaplama çalışması yapıldı. 17 ilçede toplamda 350 kilometre sathi kaplama çalışması tamamlandı. 36 güzergahta 114 bin 250 metre yol genişletme ve yol yapım çalışması devam ediyor. 17 ilçede 70 noktada çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar