18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5381
EURO34.7834
ALTIN2493.5

Adana’nın pamuğu dallarından, türküsünü söyleyen hayattan düştü!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana’nın pamuğu dallarından, türküsünü söyleyen hayattan düştü!
Abone ol
Çukurova ve Adana aşığı; “Adana yollarında, pamuklar dallarında ve Postacı” türküleriyle tanıdığımız  Abdurrahman Yağdıran  88 yaşında hayatını kaybetti.

Çukurova ve Adana aşığı; “Adana yollarında, pamuklar dallarında ve Postacı” türküleriyle tanıdığımız  Abdurrahman Yağdıran  88 yaşında hayatını kaybetti.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD)’ın her ayın son Cumartesi günü 4 yıl boyunca düzenlemiş olduğu “Şiirini al da gel” etkinliğinin 29 Eylül 2018 Cumartesi günkü, Belediye Kent Müzesi’ndeki programa onur konuğu olarak katılmıştı.

Program kapsamında, Postacı, Adana yollarında pamuklar dallarında ve diğer eserlerinin öykülerini anlattıktan sonra bestelediği şekliyle türkü olarak söyleyen Abdurrahman Yağdıran, etkinliğe katılanlar tarafından sevgi ve saygı gösterisi ile karşılanmıştı.

Etkinlikten bir gün önce Osmaniye’ye gelen Abdurrahman Yağdıran, OŞYAD hizmet bürosu başta olmak üzere, Elde Demokrasi Gazetesi ve Radyo 80 büroları ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’yı ziyaret etmiş ancak Başkan Yardımcısı Abdullah Bukan ile görüşebilmesi ile  Başkan Kara’yı fotoğrafladığı bir yazı, Cd. Ve kitabını imzalı olarak hediye etmişti.

ABDURRAHMAN YAĞDIRAN KİMDİR?

1934 yılında Cizre’de doğmasına rağmen çocukluğu ve gençliği Adana’na geçti. İlkokula gidemedi, ama 1955 yılında  İstanbul Selimiye Kışlasında askerlik yaparken okuma-yazmayı öğrendi. Askerlik sonrası Adana-Seyhan İlkokulunda dışarıdan bitirme sınavları ile diploma aldı. Diplomayı aldıktan sonra da PTT teşkilatında  postacı olarak işe girdi.

Abdurrahman Yağdıran türkülerinde Adana ve Çukurova’yı dillendirdi. 100 dolayında Derleme ve besteleri bulunan Yağdıran’ın 11 bestesi  Türkiye Radyolarında, plaklarda ve TV dizilerinde sinema filmlerine konu oldu.

“Bülbül Kondu Güllere”, “Vicdansız Dağlar”, “Elmayı Daldan Aldım”, “Dam Üstünde Bir Güzel” ve “Damat Gel Oynayıver”  eserleri arasında yer alan Yağdıran’ın en çok ; “Postacı ve Adana Yollarında isimli türküleri olmuştur.

Türkülerine “Avrupa Yakası”, “Beyaz Gelincik” ve “Hanımın Çiftliği” isimli Türk dizi seyircisinin unutamadığı dizilerde yer verilmiştir.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında anılarını ve sanatını “Postacı” isimli kitapta derleyerek yayımladı.

Adana’nın  Hürriyet Mahallesindeki evinde yaşamakta olan ve bir süredir tedavi görmekte olan Çukurova’nın nazik ve bülbül sesli bestekarı, sanatçısı Abdurrahman Yağdıran, 25 Nisan 2022 günü  hayatını kaybetti.

Abdurrahman Yağdıran’ın, Hulusi ve Mukadder isimli 2 çocuğu ve 4 torunu bulunmaktaydı.

Bu  güzel insanı saygı ve rahmetle anacağız.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uçak kazasında sokakta olan Sultan Kaya: Pilotlar önüme düştüÖnceki Haber

Uçak kazasında sokakta olan Sultan Kaya:...

AFAD uzmanlarından Menteşe Belediyesi personeline eğitimSonraki Haber

AFAD uzmanlarından Menteşe Belediyesi pe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar