160x600
07 Nisan, 2025, Pazartesi
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
Yusuf Cinkara Otomotiv

Adana'da Sahte Altın Alarmı: Kuyumcular Dikkatli Olmalı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana'da Sahte Altın Alarmı: Kuyumcular Dikkatli Olmalı!
Abone ol
Adana’da sahte altın vakaları artış gösterdi. Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, altın sahteciliği konusunda esnafa önemli uyarılarda bulundu. Detaylar haberimizde...
Wordpress Hosting

Son dönemlerde Türkiye genelinde sahte ya da ayarı düşük altın satışlarında ciddi artış yaşanıyor.

Adana’da yalnızca bir kuyumcuya, ünlü bir firmanın ismi taklit edilerek üretilmiş 31 adet sahte 1 gramlık altın verildiği öğrenildi.

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sahteciliğin tüm sektörlerde olduğu gibi altın piyasasında da yaygınlaştığını belirtti.

Başman, "Altın, en çok para kazandıran materyallerden biri. Fiyatların yükselmesi, faizlerin düşmesi ve piyasada yaşanan nakit daralması, vatandaşın altına yönelmesine neden oluyor.

Bu da kötü niyetli kişilerin sahte ürünleri piyasaya sürmesine zemin hazırlıyor" dedi.

Başman, kuyumcu esnafını uyararak, WhatsApp grubu üzerinden sahte altınlarla ilgili düzenli bilgi paylaştıklarını aktardı.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sahteciliğin daha da sofistike hale geldiğini söyleyen Başman, "Eskiden altının gerçek olup olmadığını mihenk taşıyla anlayabiliyorduk, şimdi bu yeterli değil.

Altının içine bakmak gerekebiliyor. Bu nedenle paketli gelen altınların mutlaka açılıp kontrol edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sahte altınla mücadele için büyük firmaların her yıl milyonlarca lira yatırım yaptığını vurgulayan Başman, özellikle 1, 5, 10 ve 50 gram bar altınlarda yer alan seri numaralarının internetten kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Kuyumculara seslenen Başman, "Altınları teslim alırken mutlaka paketi açın ve fiziksel kontrol yapın" dedi.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, TBMM Başkanı Kurtulmuşu kabul ettiÖnceki Haber

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, TBM...

Bayburtta Mart ayında 40 bin 168 kişi hastaneye başvurduSonraki Haber

Bayburtta Mart ayında 40 bin 168 kişi ha...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar