29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3923
EURO35.1017
ALTIN2326.6

ABD, Enes Kanter hakkında adli yardımda bulunmayı kabul etmedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD, Enes Kanter hakkında adli yardımda bulunmayı kabul etmedi
Abone ol
TBF BAŞKANI HİDAYET TÜRKOĞLU

Sosyal medya hesabı üzerinden TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’na hakaret ettiği iddia edilen Enes Kanter’in yargılandığı davada mahkeme, ABD yetkililerince yakın bir ihlal tehdidi ve teşviki olduğunu gösteren bilgi olmaması gerekçesiyle yardım talebinin yerine getirilemeyeceğinden talimat evrakının iade edildiğini aktardı.


Sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıla kadar hapsi talep edilen FETÖ şüphelisi Enes Kanter’in yargılanmasına devam edildi. İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada müşteki Hidayet Türkoğlu’nun avukatı Muhammed Balta hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı bulunan sanık Enes Kanter ile avukatı ise duruşmaya katılmadı.



ABD talimat evrakını iade etti


Mahkeme, sanık hakkında yazılan yurt dışı talimat evraklarının geldiğini, evraklara göre ABD yetkililerince yakın bir ihlal tehdidi ve teşviki olduğunu gösteren bilgi olmaması nedeniyle yardım talebinin yerine getirilemeyeceğinden talimat evrakının iade edildiğini aktardı.


Duruşmada Türkoğlu’nun avukatı, sanık hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini ifade etti. Mahkeme, sanık Enes Kanter hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Kanter’in yurt dışında olduğu ve başka davada FETÖ’den yakalama kararı olduğu belirtildi. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Kanter’in sosyal medya hesabında müşteki Türkoğlu hakkında yazdıklarına yer verilerek, şüpheli hakkında ’alenen hakaret’ suçundan 1 yıl ile 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eski sevgilisinin arkadaşı tarafından elleri bağlanarak darp edildiÖnceki Haber

Eski sevgilisinin arkadaşı tarafından el...

Motosikletin sahibi tarafından yakalanınca bıçak çekip kaçan hırsız çıkarıldığı mahkemece tutukladıSonraki Haber

Motosikletin sahibi tarafından yakalanın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar