28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3141
EURO35.0756
ALTIN2278.2

Antalya’da kış tedbirlerine ilişkin trafik toplantısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya’da kış tedbirlerine ilişkin trafik toplantısı yapıldı
Abone ol
Antalya'da kış tedbirlerine ilişkin trafik toplantısı gerçekleştirildi.

Antalya'da kış tedbirlerine ilişkin trafik toplantısı gerçekleştirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıya katılan Vali Ersin Yazıcı, kentte kış aylarında Akseki ve Korkuteli'nde hava muhalefeti nedeniyle ulaşımda aksaklıklar yaşanabildiğini söyledi.

Kar yağışı nedeniyle bu ilçelerde bulunan yolların kısa süreli kapanabildiğini ifade eden Yazıcı, ekiplerin koordinasyonlu çalışmaları sayesinde aksaklıkların hızla giderildiğini kaydetti.

Devlet olarak vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve güvenliğini sağlamanın görevleri olduğuna dikkati çeken Yazıcı, "Kimsenin beklemeye tahammülü yok.

Dünyadaki en kıymetli şey zaman. Olaylara anında müdahale etmemiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücü var. Bir araya geldiğimizde her şeyi yapabiliriz.

Bu tür olaylarda da her saniye çok önemli. Olası bir sorunda da tüm ekiplerimiz koordineli ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacaklar." dedi.

Kış aylarında yaşanabilecek trafik kazalarının da önüne geçmek adına kış lastiği, kemer ve kask kullanımı konusunda trafik ekiplerinin denetimlerini arttırdığını vurgulayan Yazıcı, "İçişleri Bakanlığımız himayelerinde 'Bi Hareketine Bakar Hayat' kampanyasını başlattık.

Vatandaşlarımıza trafikte emniyet kemeri takmanın bir zorunluluk olduğunu ve trafik kazalarında yaralamalı ve ölümlü kazaların yüzde 60 oranında önüne geçtiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Aynı şekilde motosikletlerde de kask takmak zorunlu. Sürücülerimiz hayatı kafasına taksınlar, kasklarını taksınlar. Hayatlarına kast etmesinler." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Çalhan ve Karayolları 13. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen uygulanan tedbirler ve kriz anında yapılacak çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Öte yandan Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Akseki, Elmalı, İbradı, Gündoğmuş, Korkuteli ve Kaş İlçesi Ortabağ Mevkisinde tüm araçların 1 Aralık 2021 ile 1 Nisan 2022 tarihleri arasında kış lastiği kullanımının zorunlu olduğu kaydedildi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar