19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6013
EURO34.7672
ALTIN2496.7

2022 Dünya Kupası'nda Heyecanlandıran 4 Teknoloji

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2022 Dünya Kupası'nda Heyecanlandıran 4 Teknoloji
Abone ol
Geçmiş yıllardan bu yana Dünya Kupası en fazla beklenen organizasyonlar içerisinde yer almaktadır.

Geçmiş yıllardan bu yana Dünya Kupası en fazla beklenen organizasyonlar içerisinde yer almaktadır. Tabi 2022 Kasım ayı bu yüzden çok önemliydi. 20 Kasım geldiğinde ise Dünya Kupası başlamış oldu.

Kupanın ilk maçlardan itibaren heyecanı her zaman üst düzeyde olmaktadır. Ayrıca 2022 Dünya Kupası'nın farklı özellikleri de vardır.

Buna göre kupada uygulanan teknolojiler insanları fazlasıyla heyecanlandırıyor. Özellikle bu teknolojiler ile maçlarda seyir zevki daha da artıyor.

Milyarlarca Kişi Maçlara Odaklandı

Dünyanın her yerinde insanların beklediği 2022 Dünya Kupası heyecanı üst seviyede yaşamaya yol açıyor. Kupanın sona ereceği günü herkes aynı sabırsızlıkla bekliyor. Zaten futbolun seveni son derece fazladır.

ExpressVPN’in araştırması, Türkiye’de spor dallarından en çok futbolun çevrimiçi takip edildiğini gösteriyor. Buda futbol maçları içeren turnuvaların başarılı olacağı anlamına gelir. Yaklaşık 5-6 milyar insan 2022 Dünya Kupası'na kilitlendi.

2022 Dünya Kupası'nda Dikkat Çeken Detaylar

2022 Dünya Kupası'nın en dikkat çekici özelliği Katar'da düzenleniyor oluşudur. Çünkü Arap ve Müslüman dünyasında ilk kez Dünya Kupası düzenleniyor.

Bunun için Katar dikkat çeken bir ev sahibi olmuştur. Ayrıca Dünya Kupası'nın Aralık ayının ortalarına kadar devam etmesinin nedeni vardır. Buna göre Katar'ın aşırı sıcak olması önemli bir nedendir.

Yaklaşık bir ay sürecek olan turnuva nedeniyle liglerin çoğuna ara verildi. Bu ligler arasında Süper Ligde bulunuyor.

2022 Dünya Kupası'nda Heyecanlandıran 4 Teknoloji

2022 Dünya Kupası'nda maçlar kadar teknolojide büyük bir ilgi görüyor. Çünkü maçların kalitesi bu yolla daha da artıyor. İlerleyen yıllarda daha büyük teknolojiler geleceği şimdiden belli.

1. Gelişmiş Stat Soğutma Sistemi

Dünya Kupası'nın Katar'da olması hava sıcaklığının yüksek olacağına işaret ediyor. Özellikle bu sıcaklık futbolcuların işini çok zora sokabilir. Bunun için harika bir teknoloji kullanılıyor. Bu teknoloji stat soğutma sistemi olarak biliniyor.

Stat soğutma teknolojisi Dünya Kupası'nın oynanacağı 7 stat için tasarlanmış. 8 stadyumdan birisinin denize yakın oluşu bu teknolojiyi kullanmaya gerek bırakmıyor. Tabi stat soğutma sistemi insan sağlığı düşünülerek tasarlanmış. Böylelikle statta yer alanlar rahat edebiliyorlar. Stadın her noktası bu sistem ile kontrol altında tutuluyor.

2. Gol Çizgisi Teknolojisi

Gol çizgisi teknolojisi aslında 2014 yılında ortaya çıkmıştı. Tabi bu teknoloji 2022 Dünya Kupası ile üst düzey bir noktaya geldi. Teknoloji adından anlaşılacağı üzere gol çizgisi ile alakalı. Topun çizgiyi geçip geçmediği bu teknoloji ile kontrol ediliyor.

Direkten seken, kalecinin veya oyuncunun çizgiden çıkardığı toplar özel kameralar ile takip ediliyor. Bu kameralar 3 boyutlu şekilde yansıma yaparak topun çizgiyi geçip geçmediğini gösteriyor. Oldukça yararlı bir teknoloji olduğunu söyleyebiliriz.

3. Yenilenebilir Enerji

2022 Dünya Kupası her açıdan dikkat çeken bir organizasyon olarak görülüyor. Bu organizasyon içerisinde yenilenebilir enerji sistemi de bulunuyor. Bu sayede 2022 yılında yapılan Dünya Kupası en sürdürülebilir enerjiye sahip özelliktedir.

Stadyum ve çevresinde yer alan enerji ihtiyacı güneş panelleri yardımıyla karşılanıyor. Bu güneş panelleri stadyum çevresi ile park yerlerinde bulunuyor. Böylelikle harika bir teknoloji karşımızda yer alıyor.

4. Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi

Futbol içerisinde en can sıkıcı durumlar ofsaytlar olarak bilinir. Gol atan veya gole giden oyuncular tam sevinç yaşarken ofsayt bayrağı kalkabilir. Bu durumda hakemin yanında teknolojinin devreye girmesi gerekir. İşte bunun için 2022 Dünya Kupası'nda yarı otomatik bir ofsayt teknolojisi var.

Uzuv ve top izleme verilerini aynı anda toplayan sistemle güvenilir sonuçlar alınmaktadır. Bu sonuçlar 3 boyutlu bir animasyona dönüşerek saniyeler içerisinde bilgi aktarıyor. Hem VAR odası hem de hakem bundan haberdar olabiliyor. Böylelikle kararlar en net şekilde verilebilir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eczacılık Fakültesi öğrencileri önlüklerini giydiÖnceki Haber

Eczacılık Fakültesi öğrencileri önlükler...

FETÖ mensubu hükümlü jandarmadan kaçamadıSonraki Haber

FETÖ mensubu hükümlü jandarmadan kaçamad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar