28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

19 Mayıs Törenleri Osmaniye'de Coşkuyla Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
19 Mayıs Törenleri Osmaniye'de Coşkuyla Kutlandı
Abone ol
Osmaniye'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı.

Osmaniye'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı önündeki ilk törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar anıta çelenk bıraktı.

7 Ocak Stadı'nda devam eden törende Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.



İl Müdürü Acar tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Acar, konuşmasında, “19 Mayıs;  Milletimizin “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile yola çıktığı ve sonunu zaferle taçlandırdığı bu kutlu yolculuğun ilk adım günüdür.

19 Mayıs; tarih sahnesinde milletimizin şaha kalkışının, başlangıç günüdür. 19 Mayıs; milletimizin azminin ve manevi gücünün, askeri gücü çok daha fazla olan devletleri mağlup edebileceğinin, ispat günüdür.



19 Mayıs; milli egemenlik ve milli iradenin hâkimiyet günüdür. 19 Mayıs; verdiği ilham ve güç ile 15 Temmuza, 2023’e, 2071’e ve daha nice kutlu hedeflere ışık tutan kahramanlık günüdür.

19 Mayıs; geleceğimizin teminatı olan gençlerimize güven günüdür.”diye konuştu. İl Müdürü Acar, sözlerine şöyle devam etti, "Bu Bayram sizin, bu hafta sizin. Siz; milletin temel direği, dinamiğisiniz.

Geleceğimizin teminatısınız. Cumhuriyet sizlerin omuzları üzerinde yükselecektir.



Cumhuriyetimizin kurucuları, nasıl ki o dönemin gençliğine güvendiyse; 2023 hedefinde de; Vatan sevdanıza, Millet sevdanıza, manevi duygulara bağlılığınıza, yani sizlere güvenilmekte ve inanılmaktadır.

Bu yolda bir olmalıyız, birlik olmalıyız, diri olmalıyız. Sizler, şahlanış ve yükselişimizsiniz. Hepiniz farklı yetenek ve ilgi alanına sahipsiniz. Birbirinizi tamamlayacaksınız.

Spor, eğitim, bilim, teknoloji, güzel sanatlar alanlarında, geleceğin Türkiye’sinin inşasında görev alacaksınız. Bu büyük devleti sonsuza dek yaşatacaksınız.

Şan ve şerefle dolu tarihimizin gururunu, sizden sonra gelecek nesillere aktaracak olan sizsiniz; Sorumluluğunuzu ve görevlerinizi unutmamalı birlik olmalısınız.



“Muhtaç olduğunuz kudreti damarlarınızdaki asil kandan alacaksınız.” Unutmayınız ki, “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının; birlik ve beraberlik ruhumuzu bir kez daha pekiştirmesi dilek ve temennilerimle; Milletimizin, Osmaniyeli hemşerilerimizin ve gençlerimizin bayramını en kalbi duygularımla kutlarım. " dedi.

Kutlama programının devamında, 2022 Gençlik Merkezleri Kültür ve Sanat Yarışmaları Gençler arası şiir okuma Osmaniye İl Birincisi Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencisi Hüsne Sarı, Behçet Kemal Çağlar'ın "Mustafa Kemal'e Seslenme" adlı şiirini okudu.

Samet Aybaba Spor Lisesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterisinin ardından, Kick Boks, Jimnastik, Judo, Taekwondo gösterileri sunuldu.



Bayrak gösterisi yapan Dağcılık sporcuları, taşıdıkları Türk Bayrağını Vali Erdinç Yılmaz'a teslim ettiler. Vali Yılmaz, Bayrağı öperek teslim aldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara ödüllerinin Vali Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından verilmesi ile son buldu.

Dereceye giren sporculara ödüllerini veren Vali Yılmaz ve protokol mensupları sporcuları kutlayarak, başarılarının devamını dilediler.

Kutlama programının sonunda Vali Erdinç Yılmaz, vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gaziantep’te 1,5 kilogram eroin ele geçirildi, 4 şüpheli yakalandıÖnceki Haber

Gaziantep’te 1,5 kilogram eroin ele geçi...

Yıldırımdan Cebel çıkarmasıSonraki Haber

Yıldırımdan Cebel çıkarması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar