© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Ümit Özdağ'dan Erdoğan'a Sert Yanıt: "Olayların Sorumlusu Yanlış Suriye Politikanız"

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kayseri'deki olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara sosyal medya hesapları üzerinden yanıt verdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kayseri'deki olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara sosyal medya hesapları üzerinden yanıt verdi. Özdağ, Erdoğan'ın muhalefetin kullandığı dili olayların nedeni olarak göstermesine tepki gösterdi.

"Zafer Partisi'ni Kastettiği Anlaşılmakta"

Ümit Özdağ, Erdoğan'ın Kayseri'deki olaylardan muhalefetin dilini sorumlu tutmasına karşı, diğer muhalefet partilerinin bu konuda pek konuşmadığını belirterek, kastının Zafer Partisi olduğunu ifade etti.

Özdağ, "13 milyonu aşan sığınmacı/kaçağın ülkeye girmesine izin vereceksin, onlara ayrıcalıklı muamele edeceksin, ekonomik kriz derinleşirken tepkinin artacağını bilmene rağmen önlem almayacaksın ve şımarttığın Suriyeliler, Türk polisine tacizciyi vermek istemeyip direnince çileden çıkan mahalle halkının ve Kayserililerin tepkisinin nedeni Zafer Partisi’nin kullandığı dil olacak," dedi.

"Zafer Partisi Engelleyici Güç"

Zafer Partisi'nin sahada tahriklere karşı en önemli engelleyici güç olduğunu vurgulayan Özdağ, ortamın hazırlamasının ardından FETÖ gibi iç ve dış mihrakların istismar edeceğini söyledi.

Suriye ile İlişkiler ve Saldırılar

Son dönemde Suriye rejimi ile ilişkileri iyileştirme çabalarının, Suriye ile yeni sınır kapısı açılması üzerine Türk tırları ve tesislerine yapılan saldırıları tetiklediğini belirten Özdağ, "El Bab’daki saldırılar bununla ilgili idi.

Keza sizin Suriye’de Esat ile görüşme sürecini başlatabileceğiniz açıklaması ve Gaziantep’ten kaçak Suriyelilerin geri yollanması bu saldırıları tetikledi.

Bu durum bu grupların Türkiye’nin Suriye politikasını nasıl rehin aldıklarını gösteriyor," ifadelerini kullandı.

"Yanlış Suriye Politikası"

Özdağ, olayların sorumlusunun Erdoğan’ın yanlış Suriye politikası olduğunu belirterek, "Özetle olayların sorumlusu yanlış Suriye politikanızdır.

Başka yerde aramayın," dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER