© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

SUWEN’den yıla başarılı başlangıç! İlk çeyrekte %74 FAVÖK artışı

Geleneksel ve e-ticaret satış kanallarındaki stratejik pazarlama ve satış hamleleriyle faaliyet performansını %74 oranında arttıran Suwen yıla başarılı bir başlangıç yaptı. Suwen Genel Müdürü Ali Bolluk, 2024 yılı için belirledikleri hedeflere ulaşmak üzere emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

SUWEN Tekstil, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) 2024 ilk üç aylık finansal sonuçlarını açıkladı. 

Türkiye’de 173 ve 9 ülkedeki 18 mağaza ve bayilikleri ile kadın iç giyim, ev giyim, plaj giyim ve çorap (KİEP) sektörünün en hızlı büyüyen markası SUWEN, enflasyon muhasebesine göre düzenlenmiş finansal sonuçlarına göre, 2024’ün ilk üç ayındaki konsolide hasılatını bir önceki yılın aynı dönemine göre %21 oranında arttırarak 618 milyon TL’lik ciroya ulaştı.

Enflasyon muhasebesi düzeltmeleri öncesi verilere göre ise satışlarını ikiye katlayarak 599 milyon TL’lik ciroya ulaştı.

Suwen yılın ilk üç ayında, cirosunda %83’lük paya sahip olan yurt içi mağazacılık kanalında gelirlerini %19 arttırırken, cirosunda %12’lik paya sahip e-ticaret kanalında ise %33’lük ciro artışı gerçekleştirdi.

Çok kanallı satış stratejisi paralelinde uygulanan doğru fiyatlandırma ve müşteri odaklı ticari hamleler bu artışın itici faktörleri oldu. 

Operasyonel maliyetlerinde kaydettiği gelişmeler ve finansal disiplini sayesinde SUWEN geçen yılın ilk üç ayındaki %44’lük brüt kar marjını %52’ye ve %9’luk FAVÖK (Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar) marjını ise %13’e çıkarttı. Şirketin konsolide FAVÖK rakamı ilk üç aylık dönemdeki güçlü gelir büyümesinin de üzerinde %74 oranında artış göstererek yaklaşık 83 milyon TL seviyesine yükseldi.

Enflasyon muhasebesine göre düzenlenmiş finansal sonuçlarına göre yılın ilk çeyreğinde faaliyet karlılığında önemli bir artış grafiği kaydeden SUWEN, 2024 yılının ilk çeyreğinde 17 milyon TL net kar açıkladı.

SUWEN Genel Müdürü Ali Bolluk, 2024’ün ilk çeyrek finansal sonuçlarıyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

 “Sektörümüzde global bir marka olma yolunda stratejik adımlar attığımız bir yılı geride bırakarak 2024 yılı için belirlediğimiz hedeflere ulaşmak üzere yıla iyi bir başlangıç yaptık.

Yılın ilk üç ayında cirosal büyümemizi devam ettirirken mali disiplindeki kararlılığımızla faaliyet karlılığımızı, ciromuzdaki büyümenin üzerinde bir artış oranıyla yürüttük.

Bayramlar ve sezonsal etkilerle önümüzdeki üç aylık dönemde bu performansın daha da ivmeleneceğini öngörüyoruz.

Uzun vadeli spektrumdan baktığımızda SUWEN’i bir dünya markası yapma yolunda önümüzdeki 5 yıllık planlarımızı kararlılıkla uygulamaya devam ediyor, yıl bazında ise hedeflerimize ulaşmak üzere emin adımlarla ilerliyoruz.”    

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER