© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

OMÜ KİTAMda uygulamalı cihaz eğitimleri

Omü Kitam Uygulamalı Cihaz Eğitimlerine Devam Ediyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİTAM) hem akademisyenlerin hem de öğrencilerin analitik bilgi ve becerilerinin desteklenmesi misyonu ile uygulamalı cihaz eğitimlerine devam ediyor.

2024 yılının ilk yarısında planlanan eğitimlerin ilki 28-29 Mayıs 2024 tarihlerinde Doç. Dr. Gediz Uğuz ve Öğr. Gör. Dr. Nalan Türköz Karakullukçu tarafından gerçekleştirildi. Termal Analiz Tekniklerinin teorik ve uygulamalı olarak ele alındığı kurs lisans ve lisansüstü düzeyde öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Eğitimlerin ikinci basamağı olan İnce Film Üretimi ve Karakterizasyonu Eğitimi 6-7 Haziran 2024 tarihinde Prof. Dr. Ömer Andaç, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kuru, Öğr. Gör. Dr. Aysun Karaca Yalçın, Öğr. Gör. Dr. Filiz Öztürk ve Öğr. Gör. Yunus Gedik eğitmenliğinde yürütüldü. Hem OMÜ’den hem de farklı üniversitelerden akademisyen ve lisansüstü öğrencilerin katılım sağladığı eğitimde İnce Film Üretim Teknikleri ve Uygulama Alanları, X-Işını Toz Kırınımı Temel Eğitimi ve Uygulama Alanları teorik olarak ele alındı. İnce film üretim teknikleri olan Termal Buharlaştırma (PVD) Kaplama, Döndürmeli Kaplama (Spin Coating) ve Daldırmalı Kaplama (Dip Coating) tekniklerinin uygulamaları ile devam eden eğitimde, Elektron Mikroskobu ve X-Işını Toz Kırınımı Cihazlarıyla ince film analizleri gerçekleştirilerek eğitimlerin uygulama süreçleri tamamlandı.

Eğitim serilerinin 2024 yılının ikinci yarısında da devam edecek olup web sitemiz ve sosyal medya platformlarından duyuruları gerçekleştirilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER