© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Koç Üniversitesi 30. Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı

Koç Üniversitesi’nin 30. Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni, Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Bu yıl lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayan 1488 öğrenci mezun oldu.

Koç Üniversitesi’nin 30. Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni, Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Bu yıl lisans ve lisansüstü eğitimini tamamlayan 1488 öğrenci mezun oldu.

Törenin birinciliğini Matematik Bölümü’nden Kerem Başol, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Çift Anadal Programı (ÇAP) öğrencisi Mete Erdoğan ve Psikoloji Bölümü’nden Lila Naz Güneş paylaştı.

Törende konuşan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Nur Yalman, gençlere “Çok çalışkan, namuslu, haysiyetli, faziletli ve üretken olunuz.

Doğruluktan katiyen ödün vermeyiniz. Sizlerin parlak geleceğini düşündükçe güzel ülkemiz için gurur duyuyorum,” diye seslendi.

Rektör Prof. Dr. Metin Sitti ise “Hikayenizi başkaları yazmasın ve istediğiniz şekilde yaşamak için mücadelenizi yılmadan verin.

Gerçek özgürlük, hayallerinizin peşinden gitmekte yatar,” diye konuştu.

Bu yılki konuk konuşmacı, Yunanistan eski Başbakanı Aleksis Çipras oldu. Çalkantılı bir dönemde değişimin mimarlarından biri olduğu ve liderliği boyunca kapsayıcı ve adil bir toplum yaratmayı amaçladığı için Çipras’a Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında Şeref Doktorası takdim edildi.

Tören, Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Onursal Başkanı Rahmi M. Koç, Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Nur Yalman, Rektör Prof. Dr. Metin Sitti, Mütevelli Heyet ve Danışma Kurulu Üyeleri, akademisyenler, 2024 mezunları ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Nur Yalman, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, “Her şeyden evvel iyi insan olmaya gayret ediniz. Para mutluluk getirmez; mutluluk iyilikten gelir,” diyerek öğrencileri iyi insan olmaya teşvik etti.

Yalman, Türkiye’nin derin kültürü ve insani değerlerine vurgu yaparak, bu insaniyet duygularının Yunanistan ile paylaşıldığını belirtti.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Metin Sitti, Koç Üniversitesi’nin kurucusu merhum Vehbi Koç başta olmak üzere Koç Ailesi’ne ve Vehbi Koç Vakfı’na teşekkür etti.

Sitti, “Hikayenizi başkaları yazmasın ve lütfen istediğiniz şekilde yaşamak için mücadelenizi yılmadan verin.

Gerçek özgürlük, hayallerinizin peşinden gitmekte yatar,” dedi. Hayat yolculuğunu anlatan Sitti, öğrencilere risk almanın önemini vurguladı ve girişimci bir toplum olarak yenilikçi araştırmalar ve start-up girişimleri beklediğini belirtti.

Aleksis Çipras, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, “Etrafınızdaki dünya değişirken sizin nasıl gelişim göstereceğiniz, hangi ilkeleri savunacağınız önemli,” diyerek, güç kullanımı konusunda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Çipras, iklim krizi ve dijital dönüşüm gibi konulara da değindi.

Nazım Hikmet’in şiirinden bir dize ile konuşmasını sonlandıran Çipras, gençlere “Boyun eğmeyin!” mesajını verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER