© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

İYİ Partili Engin: "Suriyelilerin Misafirliği Bitmiştir"

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yaşanan olaylar üzerine önemli açıklamalarda bulunan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, ülkedeki sığınmacılar konusundaki görüşlerini sert bir dille ifade etti.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yaşanan olaylar üzerine önemli açıklamalarda bulunan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, ülkedeki sığınmacılar konusundaki görüşlerini sert bir dille ifade etti.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde, yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki bir çocuğa taciz ettiği iddiaları üzerine sokaklara dökülen vatandaşların yabancı uyruklulara ait araçları ateşe vermesi, halkın tepkisinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Çıkan olaylarda 10 polisin yaralanmasının ardından Alpay Alpagut Engin, polislere geçmiş olsun dileklerini iletti ve olayların büyümemesi temennisinde bulundu.

Alpay Alpagut Engin, “Kayseri’de yaşanan bu vahim olay, Suriyelilerin misafirliğinin artık sona erdiğinin bir göstergesidir.

Ülkemde Suriyeli, Afgan, Pakistanlı, Arap sığınmacı istemiyorum. Bu insanlar ülkemiz için bir beka sorunudur” dedi.

Engin, vatandaşların bu konuda yıllardır dile getirdiği endişelerin ne kadar haklı olduğunu vurguladı.

Engin, halkın taleplerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, “Milli irade sığınmacı istemiyor kardeşim.

Bu istek ve tepkisini de bu tür olaylarda bu şekilde dile getiriyor. Halkın istekleri ortada iken halkla neden ve hangi amaçla inatlaşıyorsunuz?” diye sordu.

Olayların ardından Kayseri halkının “Erdoğan istifa” sloganlarıyla tepki göstermesini de değerlendiren Alpay Alpagut Engin, “Bu sloganın ülke halkına yayılması ve Suriyelilere karşı topyekün bir tepki gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Gerekirse bu sığınmacıların ülkeden gönderilmesi farz oldu” dedi.

Alpay Alpagut Engin, “Kayseri olaylarıyla birlikte Suriyelilerin misafirliği bitmiştir.

Halkımızın tepkisi çok net ve güçlü bir mesaj içeriyor.

Ülkemizde huzurun ve güvenliğin sağlanması için bu sorunun çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Çıkan olaylarda yaralanan polisler için de geçmiş olsun dileklerini ileten Engin, “Kayseri’deki olaylarda görev başında yaralanan tüm polislerimize acil şifalar diliyorum.

Onların güvenliği ve sağlığı bizim için çok önemli” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER