© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

E fatura için geri sayım başladı: Son 3 gün

e-Fatura'ya zorunlu geçiş yapacak olanlar için geri sayım başladı. 1 Temmuz 2024 itibarıyla yeni aboneler de bu sisteme dahil olacak. E Fatura ile çok sayıda kesilmekten de kurtuluyor.

e-Fatura'ya zorunlu geçiş yapacak olanlar için geri sayım başladı. 1 Temmuz 2024 itibarıyla yeni aboneler de bu sisteme dahil olacak.

2023 yılında 3 milyon TL ve üzeri brüt satış hasılatına sahip olanlar ile geçen yıl 500 bin TL ve üzerinde satış hasılatı elde eden gayrimenkul, motorlu taşıt, internet reklamcılığı ve e-ticaret gibi sektörlerde faaliyet gösterenler, olarak e-Fatura ve e- Arşiv Fatura sistemine geçiş yapıyor. 

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), her yıl dönümlü olarak e-Fatura uygulamasına geçişini sağlıyor.

e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye ve e-Defter gibi dijital belge uygulamalarıyla faaliyetler dijitalleşmenin en üst noktasında ortaya çıkıyor

Uyumsoft Kurumsal İş Sistemleri A.Ş. Bulut Hizmetleri Genel Müdürü Arif Erhun Öçal, e-Fatura'ya katılan son 10 yılda 1 milyon 100 bini aşkın faturanın dijitale taşındığını belirtti.

1 Temmuz'dan itibaren yaklaşık 200 bin yeni kişinin de zorunlu geçiş yapmasıyla birlikte, e-Fatura kullanan işletmecilerin 1,3 milyona ulaşacağını söyledi

Uyumsoft Kurumsal Bulut Hizmetleri Genel Müdürü Arif Erhun Öçal, Temmuz ayı itibarıyla Türkiye'deki her 3 işletmeden 1'inin e-Fatura kullanıcılarına rahatlık verdi.

Öçal, zorunlu geçişlerin yanı sıra geçiş yapanların yarısından fazlasının gönüllü olarak bu sistemlerin geçtiğini ve Anadolu'dan yoğun geçişlerin sürecinin hızlandırıldığını belirtti

e-Fatura'nın Çevresel Faydaları

e-Fatura uygulamaları, değerleri olan katkılarıyla da öne çıkıyor.

Arif Erhun Öçal, e-Fatura ve e-Arşiv Fatura gibi e-Belge uygulamalarının zaman, verimlilik ve hız gözlemlendiğini, aynı zamanda ağaçların kesilmesini önlediğini vurguladı.

Her yıl, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan bir ormanın kesilmekten kurtulduğunu belirtti

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER