© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Doğaseverler, Karaçay'ın Serin Sularında Buluştu

Osmaniye Belediyesi ve Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü'nün (ODAK) destekleriyle, Amanos Dağları eteklerinde yer alan Karaçay Saklı Şelale ve Sarısu Kanyonu'na keşif yürüyüşü düzenlendi.

Osmaniye Belediyesi ve Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Spor Kulübü'nün (ODAK) destekleriyle, Amanos Dağları eteklerinde yer alan Karaçay Saklı Şelale ve Sarısu Kanyonu'na keşif yürüyüşü düzenlendi.

Etkinliğe Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mürsel Koçer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Yücel Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Fatih Özdokur ve Melih Loş, ODAK Başkanı Muhammet Doğan ve çok sayıda doğasever katıldı.

Başkan İbrahim Çenet ve beraberindekiler, yaklaşık 4 kilometrelik 'orta' zorluk derecesine sahip parkur boyunca Karaçay Vadisi'nin eşsiz doğa güzellikleri eşliğinde yürüyüşü tamamladı.

Yaklaşık 3 saat süren yürüyüşün ardından doğaseverler, 25 metre yükseklikten akan Karaçay Şelalesi'nin serin sularında yüzmenin keyfini çıkardı.

Belediye Başkanı İbrahim Çenet, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, Osmaniye'nin eşsiz doğa güzellikleriyle dolu Karaçay Vadisi'nde yürüyüş yapmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu belirtti.

Başkan Çenet, "Karaçay Şelalesi'ne ulaşmak için yaklaşık 4 kilometrelik parkurda yürüyüş yaptık.

Bu yürüyüşümüzü kanyonların içerisinde gerçekleştirdik ve harika saklı bir şelaleyi bir anda karşımızda bulduk.

Osmaniye, kaleler şehri olarak bilinir ama aynı zamanda şelaleler şehridir.

Osmaniye'mizin bu doğal güzelliklerini, Kastamonu Horma Kanyon Projesi'nde olduğu gibi doğaseverlere kazandırmak istiyoruz.

Yürüyüş parkurları ve asma köprülerle burayı Osmaniye'mizin hemen yanı başında doğaseverlere sunmayı hedefliyoruz.

Kalkınma ajansımız ve milli parklarımızla ortak yürüteceğimiz projeleri hayata geçirmek istiyoruz.

Bu doğa harikası şelaleye ulaşımı orta derece zorluktan çıkararak daha kolay ulaşılabilecek bir bölge haline getirmek istiyoruz.

Tüm vatandaşlarımızın buralara rahatlıkla ulaşması için çalışmalarımız sürecek," diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER