© Copyright © 2004 Medya Gazete. Her hakkı saklıdır.

Borsada Düşüş “Şimşek” Gibi

Borsa İstanbul'da yeni hafta ve yeni ayın ilk günü pozitif bir başlangıçla açılan BIST 100 endeksi, gün içinde yaşanan sert satışlarla değer kaybetti.

Borsa İstanbul'da yeni hafta ve yeni ayın ilk günü pozitif bir başlangıçla açılan BIST 100 endeksi, gün içinde yaşanan sert satışlarla değer kaybetti.

Endeks, güne 10.743 puana kadar yükselerek başladı ancak sabah seansında hızlanan satışlarla beraber düşüşe geçti.

Son saatte günün zirvesinden %3,5 oranında değer kaybeden endeks, 10.347 puana kadar geriledikten sonra 10.400 puan seviyesinde hareket etmeye devam ediyor.

Bugünkü düşüşün, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in borsada vergilendirme konusundaki açıklamalarının ardından gerçekleştiği görüldü.

Şimşek, bugün verdiği röportajda Borsa İstanbul’a yönelik vergi çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Geçtiğimiz ay borsada yaşanan düşüşte önemli rol oynayan vergi konusunun yeniden gündeme gelmesi, piyasalarda negatif fiyatlamaya yol açtı.

Hızlı satışlar nedeniyle BIST’te birçok hisseye devre kesici uygulanmaya başlandı.

Bugünkü düşüşten en çok etkilenen sektörler arasında sigorta ilk sırada yer alırken, ardından faktöring, tekstil ve ulaştırma sektörleri geldi.

Spor sektörü, gün ortasında artıda kalan tek sektör olarak dikkat çekerken, bankalar %3,5’e yakın ve holding sektörü %2,5 oranında düşüş yaşadı.

BIST 100’de şu an BIMAS, OTKAR ve AKSA dışındaki tüm hisseler değer kaybediyor. SKBNK, EGEEN ve DOHOL, %6 bandında geri çekilmeyle en çok düşen hisseler olarak sıralanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER